success
X

Günlük Piyasalar Analiz

Geri

Uluslararası Piyasalar_25.04.2024

25.04.2024 10:23


META finansalları sonrası endeks vadelileri satıcılı…

 

  • Tesla dün %12 primle kapanış yaptı. Q1’24 finansalları kötüydü ancak earnings call’da Elon Musk “insansız araç ve yapay zeka” söylemleri ile hisseye tepki alımı getirdi. META’da ise tam ters bir durum yaşanıyorJ Q1’24 finansalları oldukça iyi. Ancak piyasa Q2’24 beklentilerini ve 2024 yılı için artan CAPEX öngörüsünü pek beğenmedi. Kabaca: Q2’24 beklentilerinde üretken yapay zeka gelirleri arttırırken maliyetleri azaltmalı görüşüyle çelişen bir earnings call geçti denebilir. Artan yatırımları gelecekte paraya çevirme konusunda Mark bana güvenin dediJ Piyasa önce parayı göster şeklinde hisse fiyatlamasına gitti. META seans sonrası %15 düşüş yaşadı.
  • META’nın Q1’24 finansalları baya iyi. https://investor.fb.com/investor-news/press-release-details/2024/Meta-Reports-First-Quarter-2024-Results/default.aspx
    • App’lerini günlük aktif kullananlarının sayısı da (DAP - Family daily active people) 3.24 milyarJ

 

Ciro ve faaliyet karı detayları:

Seans sonrası hisseyi satma nedenleri;

  • “Second quarter 2024 total revenue to be in the range of $36.5-39 billion.”
  • “Full-year 2024 total expenses to be in the range of $96-99 billion, updated from our prior outlook of $94-99 billion due to higher infrastructure and legal costs.”
  • “Full-year 2024 capital expenditures will be in the range of $35-40 billion, increased from our prior range of $30-37 billion.”

 

Yorum: Yapay zeka tarafında yatırımların artması uzun vade için olumlu. Mobil dönüşüm ve Reels tarafında Mark geçmişte başarı gösterdi. YZ tarafında da Web3 risk faktörü olmazsa gene gösterecektir. Kısaca hissenin düşüşünde “nerede alırım?” sorusu ile piyasayı takip ederim. İlk takip edeceğim destek bölgesi $400-$410 aralığı. Asıl merak ettiğim ise 200 gho’nın bulunduğu $370-$375 aralığını görüp göremeyeceğimiz. Görürsek ufak bir pozisyon düşünebilirim. Tesla bu sene muhteşem yedili hisseleri arasında en çok düşüş yaşayan olmuştu. Geri kalanlarda ilk açıklayan META oldu ve sağlam bir kar satışı yaşadı. Bakalım muhteşem yedili içinde “kötü gidenlerin hisselerinde tepki alımları ve iyi gidenlerde kar satışları olan bir bilanço sezonu mu?” geçireceğiz.

 

 

  • META sonrası Google ve Microsoft’ta satıcılı. Bugün seans sonrası iki isimde bilançolarını açıklayacak.
  • Sosyal medya hisseleri de bugün satıcılı geçer.
  • Bloomberg Endüstriyel Metaller Endeksi içinde bulunduğumuz ay +%11. BHP –Angola American haberleri hammadde sektörüne dair işlerin daha iyiye gidebileceğine dair gösterge? İzleyeceğiz. BYF kodu: XLB
  • Almanya IFO verisi ile EURUSD 1.07’nin üzerinde daha kalıcı olmaya başladı.
  • Değerli metaller takip ettiğim destek seviyelerinin üzerinde.
  • Bugün ABD’den Q1’24 GDP verisini alacağız.
  • USDJPY 155 olunca gözler gene BoJ’a çevrildiJ

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor ve yorumlardaki yazılar, bilgiler ve grafikler, ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil, suret ve nam altında olursa olsun herhangi bir karara dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan, yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla derlenmiştir. İş bu raporlardaki yorumlardan; eksik bilgi ve/veya güncellenme gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu değildir. Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş her an, hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın söz konusu bilgileri, tavsiyeleri değiştirebilir ve/veya ortadan kaldırabilir. Genel anlamda bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olan iş bu rapor ve yorumlar, kapsamı bilgiler, tavsiyeler hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş 'nin herhangi bir taahhüdünü tazammum etmediğinden, bu bilgilere istinaden her türlü özel ve/veya tüzel kişiler tarafından alınacak kararlar, varılacak sonuçlar, gerçekleştirilecek işlemler ve oluşabilecek her türlü riskler bizatihi bu kişilere ait ve raci olacaktır. Hiçbir şekil ve surette ve her ne nam altında olursa olsun, her türlü gerçek ve/veya tüzel kişinin, gerek doğrudan gerek dolayısı ile ve bu sebeplerle uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolayısıyla oluşacak maddi ve manevi zarar, kar mahrumiyeti, velhasıl her ne nam altında olursa olsun uğrayabileceği zararlardan hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu tutulamayacak ve hiçbir şekil ve surette her ne nam altında olursa olsun Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. çalışanlarından talepte bulunulmayacaktır.

Kullanmakta olduğunuz tarayıcının otomatik çeviri, kelime filtreleme özellikleri veya metin eşleştirme yapan 3.parti yazılımlar vb. metin farklılıkları sağlayacak otomatik ayarlar sebebiyle bu sayfada yer alan metinde anlam bütünlüğünü bozabilecek ifadeler bulunabilir. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda musteri.hizmetleri@akyatirim.com.tr adresine e-posta iletebilirsiniz.

Geri
 
FOREX HESAPLAMA
Devamı İçin Lütfen Giriş Yapın.
. .
Dünya piyasaları elinizin altında! Yazının tamamına erişmek için
ücretsiz üye olun.