Geri

Disney Hisse Senedi Analizi - Mucizeler Zaman Alır

05.03.2019 03:56


Disney, faaliyetlerini 3 ana segmentte gerçekleştiriyor. Bunlardan birincisi, şirketin sahip olduğu kanallar olan ESPN, abc, Disney Channel’i konumlandırdığı Media Networks.  İkinci olarak Disney’in hikayesini, karakterlerini resmettikleri franchise sistemiyle çalişan Disneyland Paris, Hong Kong, Shangai büyük parkları ve son olarak  The Walt Disney Studios, Marvel Studios, Disney Music Group’larını konumlandırdığı Studio Entertainment.

 

Şirketle ilgili son bir yıldaki en önemli gelişme, şirketin 21st century Fox Film ve Television Studios’u 2018 Haziran’da 71,3 Milyar USD’ye satın alması oldu. Bu sayede X-Men, Avatar, Simpsons, National Geographic vb gibi yapıların yayın haklarını elde etmiş oldular.

 

Şirketin 5 Şubat tarihli 2019 ilk çeyrek bilançosuna baktığımızda $1,54’luk hisse basina kar beklentisine karşilik, $1.86 gelen bir sonuç karşimiza çıkıyor. Gelirler tarafında ise %0,99 beklenti üzeri gelir açıklanmiş. Dikkat edilmesi gereken detayların Media Network ve Studio Entertainment kalemlerinde olduğunu görebiliyoruz. Sirasiyla bu kalemlerde %7 artiş ve %27 düşüş goruyoruz. 2019 ilk çeyreğindeki gelir düşüşünün nedeni Netflix’teki ve diğer streaming platformlardaki atağa bağlı olabilir. 2. Çeyrek bilançosunun ise 7 Mayis’ta açıklanması bekleniyor.

 

Şirketi olumlu yönde etkileyebilecek haberlerden birisi IMAX’in Çin’deki güçlü büyümesi. Çin Yeni Yılı’ndaki IMAX Box Office performasi gecen yila gore %40 artiş gösterdi. Bunun en büyük nedeni Disney’in sahip olduğu Marvel Studios filmlerinin tüm dünyada olduğu gibi Çin’de de büyük talep görmesi. IMAX China Holding, Inc bu momentumun 2019’un sonuna kadar devam edeceğini düşünen bir aciklama yapti. Son olarak 20th Century Fox’un yani Disney’in en son filmi olan Alita: Savaş Meleği filmi 78 Milyon USD’lik gişe hasilatiyla Çin’de rekor kırdı. Diğer taraftan Disney yakında Disney+ isminde bir servis yayınlayacak ve geçtiğimiz günlerde tüm Marvel serilerinin bu servis içinde yer alacağindan bahsedildi.

 

Son olarak Disney’in rakiplerinden Netflix’ten bir miktar bahsedebiliriz.  BBC ve ITV, Britbox isminde Netflix’e rakip bir platform yayınlama planındalar. 2019’un 2.yarısında yayınlanmasi planlanan platform için BBC, Ingiltere’de internet kullanicilarinin %43’unün BritBox’a abone olmakla ilgilendiğini söylüyor ki bizce bu yüksek bir yüzde. Straming pazari önümüzdeki aylarda hareketlenecek gibi gorunuyor. Diğer taraftan Oscar Ödüllerine baktiğimizda bir Netflix yapımı olan ‘Rome’ filmi prestijli 2 ödül olan en iyi film ve en iyi yönetmen ödülleri için adaydi. En iyi film ödülü alınamadı; ancak en iyi yönetmen ödülü Rome’a giti. Buradan ‘’Netflix Oscar’a damga vurdu’’ sonucunu kısa vadede çikaramayiz; ancak önümüzdeki yıllarda Akademi en iyi film için Netflix yapımlarini dikkate almaya başlayabilir. Diğer taraftan Netflix şimdilik film yapımcısı olarak değil, streaming service olarak konumlanmış durumda. Kisa vadede film yapımcısı olarak Disney’in yani 21th Fox’un yerini alabilmesi kolay görunmuyor.

 

An itibari ile 2.73 seviyesinde seyreden ABD 10 Yıllıkları ile karşılaştırdığımızda,

 

US10 yilliklar 2,75’lerderken, Disney’in P/E’si 16.44’lerde gorunuyor. Yine 10 yıllıklar buradayken sektördeki en büyük 5 hissenin ortalama P/E’si 32,18

 

10 yıllıklarin 2,55’lerde olduğu Ocak Ayı başında da P/E, 14.50-15.00’lerde goruluyor. Sektorunki de 23.01 goruluyor.  

 

Şirket Kartı

Piyasa Değeri : 169,2 Milyar USD

P/E : 16.4, P/B : 3.38

2019 Tahmini P/E: 16.37

EBİTDA : 17,8 Milyar USD

ROE : % 23,4

Analist Tahminleri : 15 Al, 8 Tut, 1 Sat.

Hedef Fiyat : $ 126.55

 

Şirketin finansalları, sektör ortalamasının üzerinde seyrediyor

 

 

Bu gelişmeler eşliğinde hisse senedine teknik olarak baktığımızda,

 

Haftalık grafiklere baktığımızda

Uzun vadeli yükseliş trendinin düzeltmesini yapan hisse senedi için 99.79 USD seviyesinin destek olarak çalıştığını görüyoruz.

Bu seviye aynı zamanda uzun vadeli hareketli ortalama desteği olması nedeniyle önemli.

Dikkat çeken konu ise tepelerde RSI’ın yorulması ve yeni zirveleri onaylamaması. Bu, bize hisse senedinde yeni zirveler için yeni bir hikayeye iihtiyaç olduğunu gösteriyor

 

 

Günlük grafiklerde ise sıkışma alanını kıran hisse senedinde düzeltmenin tamamlanarak hareketin devam etmesi ilgi çekici.

100.20 USD desteği tuttuğu sürece yükselişin devam edeceğini düşünüyoruz.

 

 

Ne Yapılabilir ?

 

Disney her ne kadar temel olarak güzel görünse de uzun vadede yeni zirveleri geçecek katalizörü henüz bulamaması hisse senedine temkinli yaklaşmamıza neden oluyor

 

Biz 115.10 seviyesinin geçilmesi ile sırasıyla

117

119.50

Ve 126.60 seviyesine doğru yükselişlerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesinin iyi bir tercih olduğunu düşünüyoruz.

 

Neye Dikkat Etmeli ?

115.10 USD seviyesi geçilmeden hareketin başlamayacağına

Kısa vadede 109 USD seviyesi altında

Uzun vadede ise 102.40 USD altında formasyonun bozulacağına

 

 

Ak Yatırım Uluslararası Piyasalar

Berk Dinçtürk

Taner Öztonbul

 

 

Twitter’da bizi takip etmek için @TradeAll

Youtube TradeAll kanalımıza buradan ulaşabilirsiniz.  

Facebook https://www.facebook.com/TradeAll/

 

Bu analizler yer alan grafikler TradingView kullanılarak hazırlanmıştır.

Charts used during this analysis are generated by using TradingView.

Uyari Notu: Bu mesaj ve ekleri gonderilen kisiye ozeldir. Eger mesajin gonderilmek istendigi kisi degilseniz lutfen kopyalamayiniz, baskalarina gondermeyiniz, mesajı sisteminizden siliniz ve gondericiyi bilgilendiriniz. Internet üzerinden yapılan iletişim güvenli olmayıp, verilerin kasten veya tesadüfen bozulması ve virüs içermesi olasılığı vardır. Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. bu mesajın ve eklerinin hatalı ve/veya eksik olması, yerine ulaşmaması, geç ulaşması, içeriğinin bozulması ya da virüs icermesinden ve bilgisayar sisteminize verebilecegi zarar dolayısıyla hicbir sorumluluk kabul etmez. Ayrıca, elektronik posta, resmi olmayan ve çoğunlukla kısaltılmış bir iletişim yöntemidir. Dolayısıyla, burada yer alan bilgi veya tavsiyelere, gönderici ile ayrıca görüşmeden güvenmeniz normal şartlar altında uygun olmayacaktır. Mesaj metninde veya eklerinde yer alabilecek Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafindan hazirlanmis rapor, yorum veya veriler sadece bilgilendirme amaclidir. Yatirim bilgi yorum ve tavsiyeleri, yatirim danismanligi kapsaminda degildir. Yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarin kisisel goruslerine dayanmaktadir. Bu bilgilerin kullanilmasi nedeni ile ortaya cikabilecek sonuclardan Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. sorumlu degildir.

 

 

 

 

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor ve yorumlardaki yazılar, bilgiler ve grafikler, ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil, suret ve nam altında olursa olsun herhangi bir karara dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan, yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla derlenmiştir. İş bu raporlardaki yorumlardan; eksik bilgi ve/veya güncellenme gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu değildir. Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş her an, hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın söz konusu bilgileri, tavsiyeleri değiştirebilir ve/veya ortadan kaldırabilir. Genel anlamda bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olan iş bu rapor ve yorumlar, kapsamı bilgiler, tavsiyeler hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş 'nin herhangi bir taahhüdünü tazammum etmediğinden, bu bilgilere istinaden her türlü özel ve/veya tüzel kişiler tarafından alınacak kararlar, varılacak sonuçlar, gerçekleştirilecek işlemler ve oluşabilecek her türlü riskler bizatihi bu kişilere ait ve raci olacaktır. Hiçbir şekil ve surette ve her ne nam altında olursa olsun, her türlü gerçek ve/veya tüzel kişinin, gerek doğrudan gerek dolayısı ile ve bu sebeplerle uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolayısıyla oluşacak maddi ve manevi zarar, kar mahrumiyeti, velhasıl her ne nam altında olursa olsun uğrayabileceği zararlardan hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu tutulamayacak ve hiçbir şekil ve surette her ne nam altında olursa olsun Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. çalışanlarından talepte bulunulmayacaktır.

Kullanmakta olduğunuz tarayıcının otomatik çeviri, kelime filtreleme özellikleri veya metin eşleştirme yapan 3.parti yazılımlar vb. metin farklılıkları sağlayacak otomatik ayarlar sebebiyle bu sayfada yer alan metinde anlam bütünlüğünü bozabilecek ifadeler bulunabilir. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda musteri.hizmetleri@akyatirim.com.tr adresine e-posta iletebilirsiniz.

Geri