Geri

ABD Seçimleri Öncesi - Boğalar da Kazanır, Ayılar da

03.11.2020 04:19


Bugün yapılan ABD seçimlerinin normalden farklı olarak, 

1- Trump zaferi

2 - Biden zaferi

3 - Sonuçsuz kalması şeklinde 3 ihtimal üzerinde yoğunlaşması küresel piyasalarda belirsizliğin daha da artmasına neden oluyor. 

Her 3 ihtimal üzerine çeşitli senaryolar üzerinde yoğunlaşılırken, global piyasalarda işlem gören endeks ve hisse senetlerinin grafiklerinde dikkat çekici formasyon ve dalga kalıpları oluşmaya başladı.

 

DAX Futures

Uzun vadeli grafiklerde Elliott Dalga Prensibi'ne göre son 10 yıllık  yükseliş dalgasını bitirmiş olma ihtimali bulunuyor. 12500 seviyesi üzerinde aylık kapanış yapılmadığı sürece endekse aşağı yönlü baskı devam edebilir.

 

Daha kısa vadede düşüş kanalı içerisinde hareketin devam ettiğini ve orta dereceli dalganın üst kanalının test edilmesi dikkat çekici. Kısa vadede 12.000 seviyesi altında kapanışlar kanal dibi olan 11366 ve 10900 seviyelerinin test edilmesine neden olacaktır.

 

IBEX 35 Futures

Ispanyol endeksi aktif vadelilerinde aylık grafiklere baktığımızda oluşan Omuz Baş Omuz formasyonu 6390 desteğinin altında çalışmaya başlayacaktır.

Bu durumda 5900 - 5700 ve 4400 seviyeleri ilk destekler olarak öne çıkıyor.

SP 500 Futures 

Uzun vadede yükseliş kanalı korunan endeksin zirvelerinde oluşan megaphone kalıbı 3600 seviyesi geçilmediği sürece uyarı niteliğinde.

 

Daha kısa vadede ise oluşmaya başlayan çift tepe formasyonu 3200 desteği altında tamamlnacaktır.

Bu durumda 3050, 2970 ve 2850 kısa vadeli ilk hedefler olarak öne çıkıyor. 

FANG Endeksi 

Yükseliş kanalını kıran endeksin fincan kulp formasyonu oluşturmaya başlaması dikkat çekici. 4950 desteği altına sarkması durumunda teknoloji hisselerinde satışlar derinleşebilir. 

4950 destyeği altında 4650, 4400 ve 4000 seviyeleri ilk hedefler olarak öne çıkıyor.

 

Microsoft

Uzun vadede üssel yükselen dipler oluşturan hisse senedi kuvvetli görüntüsünü koruyor.

 

Kısa vadede ise 196 USD desteği altında omuz baş omuz formasyonu çalışmaya başlayacaktır. 196 USD seviyesi altında sırasıyla 189, 179 ve formasyon hedefi olan 167 USD seviyesine doğru geri çekilmeler görülebilir.

 

 

Apple 

Yükseliş trendini kıran hisse senedinde 103 USD altında fincan kulp formasyonu çalışmaya başlayabilir. Bu durumda 99 USD, 90.50 USD ve formasyon hedefi olan  79 USD'ye kadar geri çekilmeler görülebilir.

 

Facebook 

Uzun vadede yükseliş kanalını koruyan hisse senedi zirvelerinde negatif uyumsuzluk dikkat çekiyor.

 

 

Kısa vadede ise Elliott Dalga Prensibi'ne göre 5. yükseliş dalgasını bitiren hisse senedinde, 242 USD desteğinin kırılması potansiyel fincan kulp formasyonunun da çalışmasını sağlayacaktır. Bu durumda sırasıyla 230, 223 ve 207 USD seviyelerine doğru düşüşler görülebilir. 

 

Ne Yapılabilir ?

Seçim gibi majör bir olay öncesinde mevcut portfoöylerini korumak isteyen yatırımcılar için opsiyon stratejileri ile koruma işlemi yapmak iyi bir tercih olabilir. 

Öngörülen senaryolardan 3.'nün gerçekleşmesi durumunda endeksler ve hisse senetleri için belirttiğim kritik desteklerin hızlı bir şekilde kırılmasını bekliyorum.

Güzel haber opsiyonlar ile koruma sağlanabilir, daha güzel haber endekslerde ve hisse senetlerinde vadeli kontratlar ve opsiyonlar ile düşüşler de fırsata çevrilebilir.

Neye Dikkat Etmeli ?

Yüksek volatilite ve haber etkisinin bu gibi günlerde tekniği bozabileceğine

 

 

Twitter’da bizi takip etmek için @TradeAll

Youtube TradeAll kanalımıza buradan ulaşabilirsiniz.  

Facebook https://www.facebook.com/TradeAll/

 

Berk Dinçtürk

International Markets

Vice President

 

Bu analizler yer alan grafikler TradingView kullanılarak hazırlanmıştır.

Charts used during this analysis are generated by using TradingView.

Uyari Notu: Bu mesaj ve ekleri gonderilen kisiye ozeldir. Eger mesajin gonderilmek istendigi kisi degilseniz lutfen kopyalamayiniz, baskalarina gondermeyiniz, mesajı sisteminizden siliniz ve gondericiyi bilgilendiriniz. Internet üzerinden yapılan iletişim güvenli olmayıp, verilerin kasten veya tesadüfen bozulması ve virüs içermesi olasılığı vardır. Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. bu mesajın ve eklerinin hatalı ve/veya eksik olması, yerine ulaşmaması, geç ulaşması, içeriğinin bozulması ya da virüs icermesinden ve bilgisayar sisteminize verebilecegi zarar dolayısıyla hicbir sorumluluk kabul etmez. Ayrıca, elektronik posta, resmi olmayan ve çoğunlukla kısaltılmış bir iletişim yöntemidir. Dolayısıyla, burada yer alan bilgi veya tavsiyelere, gönderici ile ayrıca görüşmeden güvenmeniz normal şartlar altında uygun olmayacaktır. Mesaj metninde veya eklerinde yer alabilecek Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafindan hazirlanmis rapor, yorum veya veriler sadece bilgilendirme amaclidir. Yatirim bilgi yorum ve tavsiyeleri, yatirim danismanligi kapsaminda degildir. Yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarin kisisel goruslerine dayanmaktadir. Bu bilgilerin kullanilmasi nedeni ile ortaya cikabilecek sonuclardan Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. sorumlu degildir.

 

 

 

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor ve yorumlardaki yazılar, bilgiler ve grafikler, ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil, suret ve nam altında olursa olsun herhangi bir karara dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan, yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla derlenmiştir. İş bu raporlardaki yorumlardan; eksik bilgi ve/veya güncellenme gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu değildir. Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş her an, hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın söz konusu bilgileri, tavsiyeleri değiştirebilir ve/veya ortadan kaldırabilir. Genel anlamda bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olan iş bu rapor ve yorumlar, kapsamı bilgiler, tavsiyeler hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş 'nin herhangi bir taahhüdünü tazammum etmediğinden, bu bilgilere istinaden her türlü özel ve/veya tüzel kişiler tarafından alınacak kararlar, varılacak sonuçlar, gerçekleştirilecek işlemler ve oluşabilecek her türlü riskler bizatihi bu kişilere ait ve raci olacaktır. Hiçbir şekil ve surette ve her ne nam altında olursa olsun, her türlü gerçek ve/veya tüzel kişinin, gerek doğrudan gerek dolayısı ile ve bu sebeplerle uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolayısıyla oluşacak maddi ve manevi zarar, kar mahrumiyeti, velhasıl her ne nam altında olursa olsun uğrayabileceği zararlardan hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu tutulamayacak ve hiçbir şekil ve surette her ne nam altında olursa olsun Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. çalışanlarından talepte bulunulmayacaktır.

Kullanmakta olduğunuz tarayıcının otomatik çeviri, kelime filtreleme özellikleri veya metin eşleştirme yapan 3.parti yazılımlar vb. metin farklılıkları sağlayacak otomatik ayarlar sebebiyle bu sayfada yer alan metinde anlam bütünlüğünü bozabilecek ifadeler bulunabilir. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda musteri.hizmetleri@akyatirim.com.tr adresine e-posta iletebilirsiniz.

Geri