success
X

TEMEL ANALİZ

Geri

1 ARALIK PAZARTESİ

01.12.2014 08:24


Günaydın,

 

Asya’da gözler ABD tüketimi http://tradeall.com/temel-analiz-detay/1303/abd%27de-tuketici-isvicre%27de-altin-referandumu---emtia ve Çin verilerinde http://tradeall.com/temel-analiz-detay/1302/cin-pmi-ve-mevduat-sigortasi-haberi .

 

MSCI Asya %1 gerilerken Nikkei 225 %0,7 artış ile pozitif bölgede trade ediyor. Şanghay Bileşik Endeksi %0,2 düşüşte ve H grubu hisseler %1,8 çakılıyor. Asya Dolar Endeksi 2010 seviyesine çekilirken kayıplar %0,1 ile sınırlı. AUD ve NZD %0,9 ve %0,4 aşağıdalar. AUD için sürekli satış yapılmasını önermeye devam ediyoruz. Düşen emtia fiyatları ve zayıflayan ekonomi büyük ihtimalle faiz indirimi beklentilerini canlandıracak. Bölge bonoları ise ABD faizlerindeki düşüşe rağmen tercih edilmiyorlar ve bölgeden bir çıkış hareketi görüyoruz.

 

Sermaye harcamaları 3Ç’te %5,5 artışla %1,8’lik beklentiyi aşarken yendeki zayıflık sürüyor ve son seviye 119’un hemen altı. Zayıf yen Japon hisse senetlerine de moral veriyor.

 

Hong Kong’da protestocularla hala anlaşmaya varamayan ve aylardır süren karışıklıktan mutsuz olan Çin yönetiminin yeni problemi Tayvan olabilir. Çin yanlısı hükümet yerel seçimlerde ağır darbe alırken Başbakan istifa etmek zorunda kaldı. Tayvan Endeksi %0,7 düşüşte ve Tayvan Doları %0,3 aşağıda.

 

Yunanistan’ın IMF ile anlaşmak üzere olabileceği rapor ediliyor. Kredi yardım programından çıkmak isteyen ve bunu bir politik zafere tahvil etmek isteyen Başbakan Samarras başarılı olamamışa benziyor. IMF ile anlaşarak bir kredi hattı açılması ve yardım programından ayırılırken kamu finansmanının AB gözetiminde yapılması amaçlanıyor. Siyasi endişeler ve temerrüt korkusu ile Yunan 10y tahvilinin faizi %8,35’i geçmişti.

 

Euro 1,2449 ile güne başlarken Dolar Endeksi 88,3 ile yatay. GBP 1,5612’de %0,2 aşağıda ve oylamanın ardından 1,20 tabanı konusunda eli rahatlayan SNB’nin CHF’si hafif değer kaybediyor. EMEA kurları düşüşteler. TL 2,22442 ile %0,2 kayıpla haftaya başlıyor. EM kurlarında yavaşlama korkuları alınıp satılıyor.

 

Stoxx50 Cuma gününü %0,2 primle tamamlamıştı. MSCI EM ise bu haftaya %1 satışlar başlıyor. Avrupa seansında realizasyonlar görmeyi bekliyoruz. Haftanın devamında ise ECB toplantısı ve ABD verileri izlenecek. Yurt içinde ise hafta kapanışındkai pozitif hava satışları karşılamaya yetecektir ancak kar satışları görmemiz olası. Gözler bir yandan da Anayasa Mahkemesi’nin seçim barajı kararında olacak.

 

Avrupa bonolarında rekor düşük faizler devam ediyor. Alman 10y bund faizi %0,70’ten alıcı bulurken Fransız 10y OAT’ları %0,97’de ve İspanyol 10y tahvil faizi %1,89’da. Yurt içinde de 2y ve 10y tahvil faizleri sırasıyla %7,60 ve %7,80’in altında trade ediyorlar. Faizlerin düşük kalmaya devam etmesini ve TCMB’nin 2015 1Ç sonuna kadar 1 tam puan faiz indirmesini beklemeye devam ediyoruz. Bu yüzden arada kesintiler olsa da faizlerin düşük kalmaya devam edeceğini tahmin ediyoruz.

 

Bugün Avrupa’da birçok ülkede ve Euro Bölgesi’nde (11:00) final PMI verileri açıklanacak. ABD’de ise Markit Üretim PMI (16:45) ve ISM Üretim (17:00) verisi açıklanacak. Yurt içinde beklenen önemli bir veri yok.

 

Gökhan ŞEN

 

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor ve yorumlardaki yazılar, bilgiler ve grafikler, ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil, suret ve nam altında olursa olsun herhangi bir karara dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan, yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla derlenmiştir. İş bu raporlardaki yorumlardan; eksik bilgi ve/veya güncellenme gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu değildir. Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş her an, hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın söz konusu bilgileri, tavsiyeleri değiştirebilir ve/veya ortadan kaldırabilir. Genel anlamda bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olan iş bu rapor ve yorumlar, kapsamı bilgiler, tavsiyeler hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş 'nin herhangi bir taahhüdünü tazammum etmediğinden, bu bilgilere istinaden her türlü özel ve/veya tüzel kişiler tarafından alınacak kararlar, varılacak sonuçlar, gerçekleştirilecek işlemler ve oluşabilecek her türlü riskler bizatihi bu kişilere ait ve raci olacaktır. Hiçbir şekil ve surette ve her ne nam altında olursa olsun, her türlü gerçek ve/veya tüzel kişinin, gerek doğrudan gerek dolayısı ile ve bu sebeplerle uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolayısıyla oluşacak maddi ve manevi zarar, kar mahrumiyeti, velhasıl her ne nam altında olursa olsun uğrayabileceği zararlardan hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu tutulamayacak ve hiçbir şekil ve surette her ne nam altında olursa olsun Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. çalışanlarından talepte bulunulmayacaktır.

Kullanmakta olduğunuz tarayıcının otomatik çeviri, kelime filtreleme özellikleri veya metin eşleştirme yapan 3.parti yazılımlar vb. metin farklılıkları sağlayacak otomatik ayarlar sebebiyle bu sayfada yer alan metinde anlam bütünlüğünü bozabilecek ifadeler bulunabilir. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda musteri.hizmetleri@akyatirim.com.tr adresine e-posta iletebilirsiniz.

Geri
 
FOREX HESAPLAMA
Devamı İçin Lütfen Giriş Yapın.
. .
Dünya piyasaları elinizin altında! Yazının tamamına erişmek için
ücretsiz üye olun.