success
X

TEMEL ANALİZ

Geri

4 ARALIK PERŞEMBE

04.12.2014 08:35


Günaydın,

 

ABD’de ralli sürüyor. S&P 500 Endeksi %0,4 artışla 2.074 puana yükselirken yeni bir kapanış rekoru kırmış oldu. Vadeli işlemlerde ise yatay bir seyir görülüyor. Özel sektör istihdamı ve ISM Hizmetler Endeksi’nin güçlü ekonomiye işaret etmesinin ardından hisse senetleri ve faizler yükselirken 2y note faizi %0,55’i aştı ve 10y UST faizi %2,28’den işlem görüyor. Dolar Endeksi 89 sınırında. Bugün 15:30’da haftalık işsizlik maaşı başvuruları açıklanacak. Doların değerini korumasını bekliyoruz.

 

MSCI Asya %0,5 primli şekilde ECB toplantısına doğru ilerliyor. Çin’de finansal koşulların gevşek süreceği beklentisi ve zorunlu karşılıklarda indirim spekülasyonu yıl sonu rallisine destek verirken Şanghay Bileşik Endeksi bugün de %3,6 primli. Böylece MSCI EM çarpanları da destek bulmuş oluyor ve Çin beklenen F/K oranları 11 çarpana doğru yaklaşıyor. Nikkei 225’te %1’lik artış söz konusu. Parlamentonun alt kanat seçimleri öncesinde düşük oylama katılımı sebebiyle Başbakan Abe’nin daha fazla sandalye kazanacağı beklentisi ile yen değer yitiriyor ve hisse senetleri güçleniyor.

 

Asya Dolar Endeksi’nde değişim görülmezken yen 120 sınırında. AUD ve NZD bugün de değer kaybederken doların güçlü seyri Asya kurları üzerinde etkili oluyor. Rupilerde belirgin bir yön görünmüyor. Asya bonoları ortak bir yön çizmiyorlar. Çin’de bugün de repo ihalesi düzenlenmemesinin ardından piyasa faizlerinde sınırlı bir geri çekilme görülüyor.

 

Bugün Avrupa’da gözler 14:00’teki BOE ve 14:45’teki ECB kararında olacak. İki merkez bankasının da faiz oranlarında bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor. BOE’nin 375 milyar sterlinlik tahvil alım programını değiştirmesi de beklenmiyor. 15:30’daki ECB Başkanı Draghi’nin basın toplantısı ise yeni politikaların devreye girip girmeyeceğinin anlaşılması bakımından kritik.

 

ECB toplantısına ilişkin beklentimiz ve notumuz şurada http://tradeall.com/temel-analiz-detay/1296/ecb-qe-ve-4-aralik-toplantisi .

 

ECB toplantısına kadar realiazsyon moduna kalmasını beklediğimiz ABD ve Avrupa piyasaları hemen toplantı öncesinde canlanma belirtiler göstermeye başladılar. Stoxx50 %0,3 yükselirken MSCI EM ise günü %0,1 artıda tamamladı. Bugün Asya seansının etkisi ve ECB öncesi iyimserlikle yükselişin devamını bekliyoruz. ECB’nin ardından da hisse senetlerinin pozitif seyrini sürdürmelerini bekliyoruz.

 

Draghi konuşmasından önce birçok Avrupa tahvilinin faizi rekor düşük seviyeye yakın trade ediyor. İtalyan 10y BTP faizi %2’nin altında. Kıtanın kalanında ve EM faizlerinde dün genellikle satış görülürken yurt içinde de son günlerdeki hacimsiz faiz gerilemelerinin dönüşü sert oldu ve 2y & 10y faizler %8 civarında kapandılar.

 

Euro 1,2305 ile değer kaybetmeye devam ederken GBP 1,5684’te. EM kurları güne yatay başlıyorlar. TL 2,2429 ile %0,1 geriliyor. Sepette 2,5025’teyiz.

 

Avrupa’da ve Türkiye’de beklenen önemli bir veri yok.

 

Gökhan ŞEN

 

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor ve yorumlardaki yazılar, bilgiler ve grafikler, ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil, suret ve nam altında olursa olsun herhangi bir karara dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan, yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla derlenmiştir. İş bu raporlardaki yorumlardan; eksik bilgi ve/veya güncellenme gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu değildir. Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş her an, hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın söz konusu bilgileri, tavsiyeleri değiştirebilir ve/veya ortadan kaldırabilir. Genel anlamda bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olan iş bu rapor ve yorumlar, kapsamı bilgiler, tavsiyeler hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş 'nin herhangi bir taahhüdünü tazammum etmediğinden, bu bilgilere istinaden her türlü özel ve/veya tüzel kişiler tarafından alınacak kararlar, varılacak sonuçlar, gerçekleştirilecek işlemler ve oluşabilecek her türlü riskler bizatihi bu kişilere ait ve raci olacaktır. Hiçbir şekil ve surette ve her ne nam altında olursa olsun, her türlü gerçek ve/veya tüzel kişinin, gerek doğrudan gerek dolayısı ile ve bu sebeplerle uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolayısıyla oluşacak maddi ve manevi zarar, kar mahrumiyeti, velhasıl her ne nam altında olursa olsun uğrayabileceği zararlardan hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu tutulamayacak ve hiçbir şekil ve surette her ne nam altında olursa olsun Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. çalışanlarından talepte bulunulmayacaktır.

Kullanmakta olduğunuz tarayıcının otomatik çeviri, kelime filtreleme özellikleri veya metin eşleştirme yapan 3.parti yazılımlar vb. metin farklılıkları sağlayacak otomatik ayarlar sebebiyle bu sayfada yer alan metinde anlam bütünlüğünü bozabilecek ifadeler bulunabilir. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda musteri.hizmetleri@akyatirim.com.tr adresine e-posta iletebilirsiniz.

Geri
 
FOREX HESAPLAMA
Devamı İçin Lütfen Giriş Yapın.
. .
Dünya piyasaları elinizin altında! Yazının tamamına erişmek için
ücretsiz üye olun.