success
X

TEMEL ANALİZ

Geri

2 ŞUBAT PAZARTESİ

02.02.2015 09:29


Global piyasalar beklentilerin altında kalan Çin PMI verileri ile birlikte yeni haftaya risk iştahındna yoksun başlıyorlar. MSCI Asya %0,6 gerilerken Asya Dolar Endeksi %0,2 artıda. Asya bonolarında ise alımlar görüyoruz.

 

Çin’de Resmi PMI hafta sonunda 50’nin altına inerek beklentileri karşılayamadı. 50 çizgisi genişleme ve daralma arasındaki sınır kabul ediliyor. Tüm alt endesklerin yavaşlama sinyalleri ürettiğini de eklememiz gerekiyor. İlk çeyrek yavaşlaması beklendiği gibi Çin’de bizimle beraber. Aşağıda detayları görebilirsiniz. Emtia ve EM kurları için harika bir haber değil ve hızlı bir politika gevşemesi beklemek için de erken olabilir. Bu yüzden haberi risk iştahı adına negatif karşılıyorum. Haberlerin ardından yuan, PBOC’nin fix’inin yaklaşık %2 altında işlem görüyor.


Kaynak: GS Res.

Yunanistan’ın hafta sonu AB ile görüşmelerde pozitif mesajlar vermesi ve Fransa’nın da arabulucu rolünü üstlenmek istemesi ile Euro Bölgesi’nde güne sınırlı bir iyimserlik ile başlama isteği görülüyor. Euro 1,1304’te ve EMEA kurları %0,1 civarında artıdalar.

 

Cuma günü %1,3 çakılan S&P 500 Endeksi vadeli işlemlerde %0,2 primli ve tepki sinyali üretiyor. Dolar Endeksi 94,8 ile yatay seyrederken ABD faizlerinde ölçülü yükselişler var. 10y UST faizi %1,67’den işlem görüyor.

 

Açılan petrol kuyularının azladığı yönündeki raporlar ile birlikte petrolde Cuma günü 4 dolara yakın zıplama yaşandı. Bugün ABD’de 1980’den bu yana görülen en büyük grev haberleri etkili oluyor. Grevin üretimi azaltacağı beklentisi kar satışları ile birleşiyor ve Brent petrol varil başına 51,8 dolardan ve %2,3 aşağıda işlem görüyor.

 

Yurt içinde gündem yarın açıklanacak TÜFE ve TCMB’nin vereceği tepki olacak. Daha önce ara bir toplantı ile faiz indirim sinyali veren merkez bankası kurdaki zayıflama ile bu toplantıyı erteleme ihtimalini düşündüren bir not yayınladı. Bizim beklentimiz bu hafta bir ara toplantı olmayacağı ancak merkez bankasının faiz indirimlerine devam edeceği ve toplamda 1 puan daha faiz indireceği yönünde. TL güne 2,44’ün altında başlıyor.

 

Bugün ABD’de kişisel tüketim verisi (15:30), Çekirdek PCE (15:30), 16:45’te Markit PMI ve 17:00’de ISM üretim verileri açıklanacak. Avrupa’da ise önemli bir veri beklemiyoruz. Haftanın devamında ise ABD tarım dışı istihdam verileri ve Yunanistan görüşmeleri izlenecek.

 



Gökhan Şen
International Markets Research
Vice President
 

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor ve yorumlardaki yazılar, bilgiler ve grafikler, ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil, suret ve nam altında olursa olsun herhangi bir karara dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan, yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla derlenmiştir. İş bu raporlardaki yorumlardan; eksik bilgi ve/veya güncellenme gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu değildir. Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş her an, hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın söz konusu bilgileri, tavsiyeleri değiştirebilir ve/veya ortadan kaldırabilir. Genel anlamda bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olan iş bu rapor ve yorumlar, kapsamı bilgiler, tavsiyeler hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş 'nin herhangi bir taahhüdünü tazammum etmediğinden, bu bilgilere istinaden her türlü özel ve/veya tüzel kişiler tarafından alınacak kararlar, varılacak sonuçlar, gerçekleştirilecek işlemler ve oluşabilecek her türlü riskler bizatihi bu kişilere ait ve raci olacaktır. Hiçbir şekil ve surette ve her ne nam altında olursa olsun, her türlü gerçek ve/veya tüzel kişinin, gerek doğrudan gerek dolayısı ile ve bu sebeplerle uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolayısıyla oluşacak maddi ve manevi zarar, kar mahrumiyeti, velhasıl her ne nam altında olursa olsun uğrayabileceği zararlardan hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu tutulamayacak ve hiçbir şekil ve surette her ne nam altında olursa olsun Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. çalışanlarından talepte bulunulmayacaktır.

Kullanmakta olduğunuz tarayıcının otomatik çeviri, kelime filtreleme özellikleri veya metin eşleştirme yapan 3.parti yazılımlar vb. metin farklılıkları sağlayacak otomatik ayarlar sebebiyle bu sayfada yer alan metinde anlam bütünlüğünü bozabilecek ifadeler bulunabilir. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda musteri.hizmetleri@akyatirim.com.tr adresine e-posta iletebilirsiniz.

Geri
 
FOREX HESAPLAMA
Devamı İçin Lütfen Giriş Yapın.
. .
Dünya piyasaları elinizin altında! Yazının tamamına erişmek için
ücretsiz üye olun.