success
X

TEMEL ANALİZ

Geri

9 ŞUBAT PAZARTESİ

09.02.2015 08:52


Günaydın,

 

ABD’de açıklanan tarım dışı http://tradeall.com/temel-analiz-detay/1519/ocak-nfp-aciklandi istihdamın beklentileri aşmasının ardından Dolar Endeksi haftaya 94,6’dan başlıyor ve yatay. Faizlerde ise Cuma günü görülen seviyelerin hazmedilmesi işlemi sürüyor. 2y note faizi %0,63’te ve 10y UST %1,92’den alıcı buluyor. ABD vadelileri Asya seansının etkisi ile gerilerken S&P 500 Endeksi %0,4 düşüşle açılacak şekilde fiyatlanıyor.

 

MSCI Asya %0,3 düşüşte. Çin’de açıklanan dışl ticaret verilerinde yeni bir rekor fazla okunurken, bunun düşük ithalata ile gelmesi talebin de düşük kaldığı yönünde yeni bir gösterge. Ancak bölgede asıl izlenen güçlü ABD verisinin faizler üstünde yaptığı tahribat. Asya bonolarında genele yayılan bir satış izliyoruz. Asya Dolar Endeksi yatay seyrederken gözler bu hafta açıklanacak olan Çin enflasyon verilerinde olacak.

 

Avrupa’nın gündemi bu hafta Yunanistan ve Rusya olacak. 11 Şubat’ta AB Maliye Bakanları Yunanistan’ın yardım prorgramını görüşmek üzere toplanacaklar. Hafta sonu yemin eden Tsipras kabinesi yardım programının uzamasını kabul etmiyorlar ve yardım programına aykırı olarak asgari ücret artışı, vergi muafiyeti gibi kalemler açıklama sözü veriyorlar. 11 Şubat’taki sonuca göre 16’sında yeni bir toplantı olabilir. ECB ise 12 Şubat’ta bankalara sunduğu kredi hatlarını devam ettirip ettirmeme konusunda karar verecek. Eurogroup, Yunanistan ile görüşmeye devam ettiği sürece ECB de aksi yönde bir karr vermeyecektir.

 

Ayın 11’i bir başka pazalığa daha sahne olacak. Rusya, AB ile Ukrayna meselesini tartışacak. ABD’nin Ukraynalılar’a silah yardımı yapmak istediği ve merkezi hükümet karşıtlarının Eylül antlaşmasındna bu yana sınırlarını 500 kilometre kare genişlettikleri ortamda görüşmeler çetin geçecek. Olumsuz bir sonuç alınması halinde Rus varlıkarlarında ve Avrupa kaynaklı risk iştahında geri çekilmeler görebiliriz.

 

Cuma günü %0,3 düşüşle kapanan Eurostox Endeksi’nin haftaya negatif tonda başlayacağını tahmin ediyoruz. MSCI EMEA ise haftanın son işlem gününde %0,4 düşüş yşamıştı, MSCI EMEA’de de benzer bir geri çekilme gördük. BIST100 ise yüksek döviz fiyatları sebebiyle faizlerideki yükselişin tetiklenmesini satıyor. Kapanış %1 aşağıdan ve 85’in altında geldi.

 

Avrupa bonoları haftayı Yunanistan endişeleri ile ve ABD faizlerindeki yükselişe paralel olarak satışlarla tamamlamışlardı. Sabah saatlerinde riskten kaçış sebebiyle görülen faizlerdeki geir çekilmenin istenen geri çekilme sebebi olmaması sebebiyle hem Avrupa hem de EM faizlerinde stresine bir süre daha sürdüğünü görmemiz olası. Yurt içinde ise 2y & 10y faizlerde yükseliş sürüyor. Sırasıyla %8 ve %7,60 aşılırken swap’lar da 24 Şubat’ta TCMB’den faiz indirimi beklemeyi bıraktı. TL’nin seyri merkez bankası için de belirleyici olacaktır.

 

Euro, Yunanistan endişelerini trade etmemeye devam ediyor. 1,1327 ile haftaya başlıyoruz. EMEA kurları karışık ve TL 2,48’e değdi.

 

Bugün Avrupa’da ve ABD’de beklenen önemli bir veri yok. Yurt içinde ise sanayi üretimi verisi takip edilecek (10:00).



Gökhan Şen
International Markets Research
Vice President
 

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor ve yorumlardaki yazılar, bilgiler ve grafikler, ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil, suret ve nam altında olursa olsun herhangi bir karara dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan, yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla derlenmiştir. İş bu raporlardaki yorumlardan; eksik bilgi ve/veya güncellenme gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu değildir. Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş her an, hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın söz konusu bilgileri, tavsiyeleri değiştirebilir ve/veya ortadan kaldırabilir. Genel anlamda bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olan iş bu rapor ve yorumlar, kapsamı bilgiler, tavsiyeler hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş 'nin herhangi bir taahhüdünü tazammum etmediğinden, bu bilgilere istinaden her türlü özel ve/veya tüzel kişiler tarafından alınacak kararlar, varılacak sonuçlar, gerçekleştirilecek işlemler ve oluşabilecek her türlü riskler bizatihi bu kişilere ait ve raci olacaktır. Hiçbir şekil ve surette ve her ne nam altında olursa olsun, her türlü gerçek ve/veya tüzel kişinin, gerek doğrudan gerek dolayısı ile ve bu sebeplerle uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolayısıyla oluşacak maddi ve manevi zarar, kar mahrumiyeti, velhasıl her ne nam altında olursa olsun uğrayabileceği zararlardan hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu tutulamayacak ve hiçbir şekil ve surette her ne nam altında olursa olsun Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. çalışanlarından talepte bulunulmayacaktır.

Kullanmakta olduğunuz tarayıcının otomatik çeviri, kelime filtreleme özellikleri veya metin eşleştirme yapan 3.parti yazılımlar vb. metin farklılıkları sağlayacak otomatik ayarlar sebebiyle bu sayfada yer alan metinde anlam bütünlüğünü bozabilecek ifadeler bulunabilir. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda musteri.hizmetleri@akyatirim.com.tr adresine e-posta iletebilirsiniz.

Geri
 
FOREX HESAPLAMA
Devamı İçin Lütfen Giriş Yapın.
. .
Dünya piyasaları elinizin altında! Yazının tamamına erişmek için
ücretsiz üye olun.