success
X

TEMEL ANALİZ

Geri

29 MAYIS CUMA

29.05.2015 08:52


Günaydın,

 

Yunanistan’da anlaşmanın acil olmadığı ve daha katedilecek mesafe olduğunun anlaşılmasıyla birlikte http://tradeall.com/temel-analiz-detay/1937/yunanistan%27da-son-durum- bir gün önceki pozitif hava kısmen yerini bekleyişe bıraktı. Böylece kısa vadeli alımların bir kısmı realize edildi. ABD tahvillerinde uzun vadeler sakin seyrederken 10y UST faizi %2,13’ün hemen üzerinde. Avrupa’da ise özellikle çevre ülke kıymetlerinde satış gördük. EM bonolarında ise karışık bir gün yaşandı.

 

Borsalar, ABD açılışı ile birlikte eksilerinin artırdılar. Eurostoxx50 %0,9 düştü. S&P 500 %0,1 gerilerken vadeli işlemlerde herhangi bir yön görmüyoruz. MSCI EM & EMEA Endekslerigünü %1 civarında eksilerle kapattılar.

 

Dolar ve euro ay sonu talebi ile birlikte güçlenirken, EM kurları satıldılar. Dolar kuvvetinin, datadan ve beklentilerden bağımsız ve daha çok teknik olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki hafta açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde Dolar Endeksi’nde 98’in geçilmesinin zor olduğunu düşünüyoruz. Bu sabah endeks 97,4’te. EMEA kurları bu sabaha 1,09’un hemen üzerindeki euro gibi hafif tepkilerle başlıyorlar.

 

Bugün Avrupa’da beklenen önemli bir veri yok. ABD’de ise 1Ç milli hasıla büyüme verisinin revizyonu yapılacak. Büyümenin %0,2’den %0,8 daralmaya indirilmesi bekleniyor. Verinin piyasa hareketi yaratmasını beklemiyoruz.

 

MSCI Asya %0,5 yükselişte. Asya kurlarında yatay bir seyir hakim ve bölge bonoları karışık seyrediyorlar. Dün %6,5 çakılan Çin borsası http://tradeall.com/temel-analiz-detay/1935/cin-dusus-senlikleri bugüne de %4 düşüşle başlamasına rağmen şimdi %1 yukarıda seyrediyor. Hükümetin yayın organlarında borsadaki rallinin sağlam reform umutlarına bağlı olduğu işlenerek yeni yükselişlere kapı açılmış durumda.

 

Japonya’da ise vergi artışı etkilerinden arındırdığımızda yine sıfır olan bir TÜFE verisi açıklandı. BOJ, TÜFE hedefine 2016 1Y’da ulaşmayı umduğu için piyasda henüz bir parasal genişleme beklentisi yok. Hükümet kanadından gelen açıklamalar ise devam ediyor. Yenin çok hızlı değer kaybettiği ve piyasanın izlendiği yönündeki demeçlerle Maliye Bakanı yeni 124’ün altına çekmiş durumda. Nikkei 225 ise %0,4 primli.

 

Yurt içinde global risk iştahına ayak uydurulduğunu görüyoruz. 2y & 10y tahvillerin bileşik faizleri günü %9,95 ve %9,24’ten kapattılar. TL 2,6650’yi zorladıktan sonra bu sabah 2,6550’den alıcı buluyor. BIST100 ise 84.5 ve 83.5 bölgesinde alınıp satıldıktan sonra günü bu bandın dibinden kapattı ve %0,9 geriledi.

 

Bugün 10:00’da dış ticaret dengesi açıklanacak. Nisan ayında açığın 4.8 milyar dolar olması bekleniyor.

 

Global piyasaların Yunanistan başlıklarını izlemeye devam edeceklerini ve haftayı haber akışı eksikliğinde yatay tamamlayacaklarını düşünüyoruz. Yurt içinde ise yeni fiyatlama yapmaktan ziyade, teknik seviyelere bağlı ve yurt dışı ile uyumlu bir seyir olacağını tahmin ediyoruz.



Gökhan Şen
International Markets Research
Vice President

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor ve yorumlardaki yazılar, bilgiler ve grafikler, ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil, suret ve nam altında olursa olsun herhangi bir karara dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan, yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla derlenmiştir. İş bu raporlardaki yorumlardan; eksik bilgi ve/veya güncellenme gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu değildir. Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş her an, hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın söz konusu bilgileri, tavsiyeleri değiştirebilir ve/veya ortadan kaldırabilir. Genel anlamda bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olan iş bu rapor ve yorumlar, kapsamı bilgiler, tavsiyeler hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş 'nin herhangi bir taahhüdünü tazammum etmediğinden, bu bilgilere istinaden her türlü özel ve/veya tüzel kişiler tarafından alınacak kararlar, varılacak sonuçlar, gerçekleştirilecek işlemler ve oluşabilecek her türlü riskler bizatihi bu kişilere ait ve raci olacaktır. Hiçbir şekil ve surette ve her ne nam altında olursa olsun, her türlü gerçek ve/veya tüzel kişinin, gerek doğrudan gerek dolayısı ile ve bu sebeplerle uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolayısıyla oluşacak maddi ve manevi zarar, kar mahrumiyeti, velhasıl her ne nam altında olursa olsun uğrayabileceği zararlardan hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu tutulamayacak ve hiçbir şekil ve surette her ne nam altında olursa olsun Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. çalışanlarından talepte bulunulmayacaktır.

Kullanmakta olduğunuz tarayıcının otomatik çeviri, kelime filtreleme özellikleri veya metin eşleştirme yapan 3.parti yazılımlar vb. metin farklılıkları sağlayacak otomatik ayarlar sebebiyle bu sayfada yer alan metinde anlam bütünlüğünü bozabilecek ifadeler bulunabilir. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda musteri.hizmetleri@akyatirim.com.tr adresine e-posta iletebilirsiniz.

Geri
 
FOREX HESAPLAMA
Devamı İçin Lütfen Giriş Yapın.
. .
Dünya piyasaları elinizin altında! Yazının tamamına erişmek için
ücretsiz üye olun.