success
X

TEMEL ANALİZ

Geri

Sağlık reformu, ABD siparişler (15:30) verisi

24.03.2017 08:52


Günaydın,

 

ABD’de merakla beklenen  sağlık reformu oylaması bugüne ertelenirken, Cumhuriyetçi parti içerisinde Trump’a karşı muhaletetin önemli boyutta olduğunu görüyoruz. Tasarının bugün görüşülmesi plan dahilindeyken, tasarı kabul edilse bile gündemde yer alan diğer konulardan vergi reformu ve altyapı harcamalarına ilişkin tartışmaların oldukça hararetli geçeceği yönünde sinyal almış oluyoruz. Bu durum global ölçekte Fed faiz artırımı beklentisinin azalmasına neden oluyor. Açılışta Asya borsaları alıcılı seyrederken, tasarının bugün görüşüleceği beklentisiyle ABD hisse senetleri vadelileri hafif alıcılı, ons altın 1243 dolar, Euro/Dolar ve Sterlin/Dolar pariteleri sırasıyla 1,0760 ve 1,2480 civarında işlem görüyor.

 

Bugün... 15:30'da ABD dayanıklı tüketim malları siparişleri açıklanıyor. Beklentilerin üzerinde bir rakam öngörüyoruz... Şubat ayı siparişlerinde %1,3 artış bekleniyor. Uçak siparişlerindeki artış nedeniyle beklentilerin üzerinde bir rakam bekliyoruz. Benzer şekilde ulaştırma hariç siparişlerde de son 3 aylık düşüş trendi son bulabilir ve beklentilerin (%0,6) üzerinde bir veri gelebilir. Bizim senaryomuz dolar hafif pozitif etki yapabilir.

 

Uluslararası piyasalardaki diğer gelişmeler ve varlık sınıflarına bakıldığında;

 

ABD’nin aracılık ettiği İsrail-Filistin yerleşim bölgesi konusunda bir anlaşmaya varılamadı..

 

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda  10 yıllık tahvil faizi hedeflemesi (%0) politikasını devam ettireceklerini ve enflasyonda belirgin bir iyileşme görene kadar hedefi yükseltmeyeceklerini açıkladı. Bu kritik açıklama, yakın zamanda hedef yükseltmesini beklediğimiz BOJ’un, ABD 10 yıllıklarında düşüş trendini gözlemlediği ve bekle gör politikasına geçtiği şeklinde yorumlanabilir. Açıklama Dolar/Yen paritesinde yukarı yönlü etki yapıyor.

 

Avrupa bankaları ECB borçlanmasına yoğun talep gösterdi, ECB Haziran toplantısında faiz artırımına gidebilir... ECB’nin dün TLTRO programı çerçevesinde Avrupa bankalarına 253 milyar Euro fonlama sağlamış oldu. Beklentilerin 100 milyar Euro üzerinde olan bu fonlama, önümüzdeki dönemde Avrupa bölgesinde olası faiz artırımları nedeniyle pahalı fonlama dönemine girilebileceğinin işareti olarak algılanabilir. Tahvil vadelileri ECB’nin Haziran ayına kadar -40 baz puan olan gösterge faiz oranını  -20’ye çekmesini fiyatlıyorlar.

 

Ons altın hedef aralığımıza giriş yaptı... Geçtiğimiz hafta 1220 dolardan başlatığımız yukarı yön tahminimizde 1250-1280 dolar aralığına giriş yapılırken, ABD 10 yıllık faiz oranlarında düşüş beklentimizin devamı nedeniyle ons altında 1250 doların üzerinde bir oluşum beklemeye devam ediyoruz.

 

Euro/Dolar ve Sterlin/Dolar’da halen kritik seviyeler aşılmış değil. Ancak Sterlin engeli ilk aşacak para birimi gibi görünüyor. Sterlin’de rekor miktarda short pozisyon olması nedeniyle 1,2580 yukarı kırılır ise son derece hızlı bir ivme görebiliriz. Sterlin ve Euro piyasa dinamikleri  için: https://tradeall.com/temel-analiz-detay/3359/sterlin-dolar-ve-euro-dolar-

 

Gelişmekte olan ülkeler ve Türkiye hisse senedi stratejisine buradan ulaşabilirsiniz

 En çok beğenilen Türk hisse senetleri portföyüne buradan ulaşabilirsiniz

 

Twitter’da bizi takip etmek için @TradeAll

 

Okan Ertem, FRM
Research
Manager - Global Markets

 

YASAL UYARI: Bu rapor ve yorumlardaki yazılar, bilgiler ve grafikler, ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil , suret ve nam altında olursa olsun herhangi bir karara dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan, yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla derlenmiştir. İş bu raporlardaki yorumlardan; eksik bilgi ve/veya güncellenme gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Akbank TAŞ, Ak Yatırım AŞ ve çalışanları sorumlu değildir. Akbank TAŞ ve Ak Yatırım AŞ her an, hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın söz konusu bilgileri, tavsiyeleri değiştirebilir ve/veya ortadan kaldırabilir. Genel anlamda bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olan iş bu rapor ve yorumlar, kapsamı bilgiler, tavsiyeler hiçbir şekil ve surette Akbank TAŞ ve Ak Yatırım AŞ’nin herhangi bir taahhüdünü tazammum etmediğinden, bu bilgilere istinaden her türlü özel ve/veya tüzel kişiler tarafından alınacak kararlar, varılacak sonuçlar, gerçekleştirilecek işlemler ve oluşabilecek her türlü riskler bizatihi bu kişilere ait ve raci olacaktır. Hiçbir şekil ve surette ve her ne nam altında olursa olsun, her türlü gerçek ve/veya tüzel kişinin, gerek doğrudan gerek dolayısı ile ve bu sebeplerle uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolayısıyla oluşacak maddi ve manevi zarar, kar mahrumiyeti, velhasıl her ne nam altında olursa olsun uğrayabileceği zararlardan hiçbir şekil ve surette Akbank TAŞ, Ak Yatırım AŞ ve çalışanları sorumlu tutulamayacak ve hiçbir şekil ve surette her ne nam altında olursa olsun Akbank TAŞ, Ak Yatırım AŞ ve çalışanlarından talepte bulunulmayacaktır. Bu rapor, yorum ve tavsiyelerde yer alan bilgiler “yatırım danışmanlığı” hizmeti ve/veya faaliyeti olmayıp; yatırım danışmanlığı hizmeti almak isteyen kişi ve kurumların, iş bu hizmeti vermeye yetkili kurum ve kuruluşlarla temasa geçmesi ve bu hizmeti bir sözleşme karşılığında alması SPK mevzuatınca zorunludur.   "Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.  Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir."

 

 

 

Geri
 
FOREX HESAPLAMA
Devamı İçin Lütfen Giriş Yapın.
. .
Dünya piyasaları elinizin altında! Yazının tamamına erişmek için
ücretsiz üye olun.