success
X

TEMEL ANALİZ

Geri

Sabah Notları - 13 Ekim 2020

13.10.2020 09:28


Günaydın,

 

Bu gün ABD bilançoları JPMorgan, Citigroup ve Blackrock ile başlıyor. Yani geçen çeyrekte düşük faiz ortamında ekonominin en önemli bileşenlerinden olan bankaların nasıl performans gösterdiklerini göreceğiz. Bir klasik olarak büyük bankaların trading karlarının yine bilançoları kurtaran kalem olacağını düşünüyoruz. Zor durumdaki küçük şirketlerin ki bunlardan şu anda Amerika’da çok vardır, durumdan kurtulmak için büyük şirketlere satılması gibi vakalar nedeniyle sürpriz bir şekilde kurumsal finansman tarafında da gelirlerin yüksek olması beklenir. Negatif tarafta ise geçen bilançolarda akılları meşgul eden kredi karşılıkları önemli olacaktır. Ayrıca hafta başında bahsettiğimiz üzere özellikle kıymetli madenlerde yatırımı bulunanlar için bu günkü enflasyon verisi oldukça önemli olacaktır. Avrupa’da ise ZEW endeksi takip edilecek.

 

 

Piyasalar tarafında dün tatil nedeniyle düşük hacim olsa da ABD hisse endeksleri büyük teknoloji hisseleri eşliğinde yükseldi. Destek paketi beklentisiyle hisse piyasası güçlü duruşunu korusa da aslında seçim öncesinde bir destek paketinin hayat bulmasını çok düşük bir olasılık olarak görüyoruz. Düşüncemize göre Başkan Trump paket ile ilgili görüşmelere zaman kazanmak amacıyla başladı. Seçimden çıkarsa paket için gerçekten çalışmaya başlayacaktır. Biden zaferinde ise paketin onaylanması ofisi devralması, onay süreci gibi nedenlerden dolayı birkaç ay daha ötelenecektir. Ancak piyasa şimdilik işin uzun tünelin ucundaki parlak ışığa konsantre olmayı seçiyor. Diğer yandan Bu hafta destek paketi için bir beklenti olmamasına dair Temsilciler Meclisi’ne yapılan çağrı piyasadaki risk iştahını azaltmış görünüyor. Endeks vadelilerinde bu saha görülen ufak geri çekilme bu gelişmeye dayanıyor. DXY’de de henüz önemli olmasa da yukarı yönlü bir tepki var. Altın ise geri çekilmeye devam ediyor.

 

Petrolde dün de bahsettiğimiz dinamikler neticesinde gelen satışların normal şartlar altında devamı beklenir. Bu gün OPEC petrol piyasası aylık raporu yayınlanacak. Genelde bu raporun olumlu haberler içerdiğini düşündüğümüz için bu günkü beklentilere biraz ön yargılı yaklaşıyoruz. 2 günlük satışların ardından tepki alımı gelebilir, ancak bir süreliğine petrolün Kasım kontratı fiyatları ile $42-$37 aralığında, aşağı yönlü çalışmasını bekliyoruz.

 

Altın piyasasında bu günkü enflasyon beklentisinin fiyatlamada etkili olabileceğini düşünüyoruz. Teknik olarak ise 1930/40 aralığındaki 50 günlük hareketli ortalamadan aşağı dönen fiyatın, düşük enflasyon, güçlü USD gibi gelişmeler halinde 1860/70 aralığındaki 100 günlük hareketli ortalamaya kadar düşebileceğini değerlendiriyoruz. Diğer yandan opsiyon piyasasında sene sonu vadede alım ve satım opsiyonları arasındaki volatilite farkı aşağı yönlü bir hareket için oldukça dikkat çekici bir fiyatlamanın yapıldığını gösteriyor. Söz konusu spread 2018’den bu yana görmediği seviyelerde. Ayrıca destek paketinin uzaklaştığı her haber altında baskı unsuru olacaktır.

 


Özgür Hatipoğlu
Araştırma
Araştırma Müdür - Stratejist

 

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor ve yorumlardaki yazılar, bilgiler ve grafikler, ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil, suret ve nam altında olursa olsun herhangi bir karara dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan, yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla derlenmiştir. İş bu raporlardaki yorumlardan; eksik bilgi ve/veya güncellenme gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu değildir. Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş her an, hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın söz konusu bilgileri, tavsiyeleri değiştirebilir ve/veya ortadan kaldırabilir. Genel anlamda bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olan iş bu rapor ve yorumlar, kapsamı bilgiler, tavsiyeler hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş 'nin herhangi bir taahhüdünü tazammum etmediğinden, bu bilgilere istinaden her türlü özel ve/veya tüzel kişiler tarafından alınacak kararlar, varılacak sonuçlar, gerçekleştirilecek işlemler ve oluşabilecek her türlü riskler bizatihi bu kişilere ait ve raci olacaktır. Hiçbir şekil ve surette ve her ne nam altında olursa olsun, her türlü gerçek ve/veya tüzel kişinin, gerek doğrudan gerek dolayısı ile ve bu sebeplerle uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolayısıyla oluşacak maddi ve manevi zarar, kar mahrumiyeti, velhasıl her ne nam altında olursa olsun uğrayabileceği zararlardan hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu tutulamayacak ve hiçbir şekil ve surette her ne nam altında olursa olsun Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. çalışanlarından talepte bulunulmayacaktır.

Kullanmakta olduğunuz tarayıcının otomatik çeviri, kelime filtreleme özellikleri veya metin eşleştirme yapan 3.parti yazılımlar vb. metin farklılıkları sağlayacak otomatik ayarlar sebebiyle bu sayfada yer alan metinde anlam bütünlüğünü bozabilecek ifadeler bulunabilir. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda musteri.hizmetleri@akyatirim.com.tr adresine e-posta iletebilirsiniz.

Geri
 
FOREX HESAPLAMA
Devamı İçin Lütfen Giriş Yapın.
. .
Dünya piyasaları elinizin altında! Yazının tamamına erişmek için
ücretsiz üye olun.