success
X

TEMEL ANALİZ

Geri

İşlem fikri: Rent the Runway (RENT:xnas)

20.04.2022 02:03


Rent ABD bazlı bir “giysi kiralama” platformu. Birebir karşılığı tam olmasa da bizdeki muadili “Davet çok elbisem yok” olarak gösterilebilir. Rent the Runway 2009 yılında kurulmuş bir teknoloji girişimi ve Ekim 2021’de $21 hisse fiyatından halka arzını Nasdaq borsasında gerçekleştirdi. 2021 Kasım ayında Fed’in sıkılaşma pivotu ile  başlayan “yıkıcı teknolojiler satış baskısı” nedeniyle bugüne geldiğimizde $5.9’lık bir hisse fiyatı mevcut (Piyasa değeri $377 milyon).

 

Şirket geçen hafta takvim yılına Ocak 2022’de biten (Mali yılına göre 2021 son çeyrek) rakamlarını açıkladı. 13 Nisan tarihli bilançosu sonrasında güncel hisse primi 10%. Makro çerçevede şirket için önümüzdeki yaz aylarında iyi beklentilere sahip olma nedenlerimiz;

  • Fed’in 2022 için faiz artışı beklentilerinin piyasada fiyatlanmış olması (Mevcutta iki tane 50 baz puan artış fiyatlandı. Yıl sonu politika faizi 2.6% olarak fiyatlandı).
  • ABD’de mevcut enflasyon nedeniyle tüketicilerin giysi satın almak yerine kiralamayı daha çok tercih etmesi.
  • Şirketlerin tamamen evden çalışmayı bırakarak hibrit modele geçmesiyle beyaz yakadan ekstra bir talep gelmesi.
  • Pandemi sonrası iki yıldır iptal olan bir çok organizasyonun (Başlıca düğünlerin) ABD tarafında yoğun geçecek bir yaz sezonu yaratması.

 

Bu dört başlık düşüncesi ile önümüzdeki bilanço açıklamasında daha da iyileşmesini beklediğimiz (Özellikle yaz ayları beklentileri için) şirketin Q4’21 (Mali yıl takvimine göre) finansallarına baktığımızda;

  • $64 milyon ciro (91% yıllık büyüme. Yıllıktan kasıt Q4’21 vs. Q4’20)
  • 36.7% brüt kar marjı (24 baz puan yıllık iyileşme.)
  • Toplam aktif kullanıcı sayısı 115.2k (110% yıllık büyüme)
  • FAVÖK zararı $5.5 milyon (FAVÖK marjı yıllık bazda -12.6%’dan -8.6%’ya iyileşti.)
  • Şirketin kasasında olan para ile yaktığı parayı karşılaştırdığımızda; $247m ile beş yıla yakın bir nakit yakma mesafesi  mevcut (Nakit pozisyon/nakit yakış miktarı)
  • Şirket büyüme stratejisi olarak sermaye yapısında borçlanma araçlarını kullanıyor (Hisse bazlı sulanma riski yakın/orta vade de düşük)
  • İçinde bulunduğumuz yıl için beklentisi 45-50% oranında bir ciro büyümesi. 2022 yılı için toplam ciro beklentisi $295-$305 milyon. Şirketin mali yılına göre Q1’22 aktif kullanıcı sayısı beklentisi ise 130-132 milyon (77% yıllık büyüme). FAVÖK tarafında 2022 yılı iyileşme beklentisi de 260-360 baz puan aralığında (Ölçek ekonomisi ve daha az depo/taşımacılık maliyetleri nedeniyle)

 

Rent’in üç aylık dönemlerle aktif kullanıcı sayısı ve Q1’22 beklentisi:

 

Rent’in ciro rakamları ve büyümesi (2022 yılı beklentisi kare içinde):

 

Şirket FAVÖK negatif olduğu için ana değerleme değişkeni olarak fiyat/beklenen ciro oranına bakıyoruz. Bu çarpan 1.17 seviyesinde. 13 Nisan bilançosu sonrası piyasa yukarıda bahsettiğimiz dört ana değişken nedeniyle 2022 yılı için yaklaşık olarak $20m şirket beklentisinin üstünde ciro öngörüyor. Bloomberg’den aldığımız rakamlara göre analistlerin 12 sonrası için ortalama fiyat hedefi $15.56.

 

1.17 çarpanı da yıllık bazda 2022 senesi için hem 45-50% ciro büyümesi içeren hem de FAVÖK tarafında ortalamada 310 baz puan iyileşme bekleyen bir yıkıcı teknoloji şirketi için düşük olduğunu söyleyebiliriz.

 

İşlem stratejisi;

  • Piyasa açılışıyla alım yapılarak ilk aşamada $7 seviyesi hedeflenebilir. Bu direncin kırılması orta vade de $8.50-$8.75 bölgesini gündeme getirebilir.
  • Zarar kesme seviyesi olarak $5.2 kullanılabilir.

 

RENT günlük grafik:

 

 

 

 

 

 

Uraz Çay
Araştırma
Müdür


Ak Yatırım Genel Müdürlüğü
Sabancı Center 4.Levent 34330 Istanbul

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor ve yorumlardaki yazılar, bilgiler ve grafikler, ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil, suret ve nam altında olursa olsun herhangi bir karara dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan, yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla derlenmiştir. İş bu raporlardaki yorumlardan; eksik bilgi ve/veya güncellenme gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu değildir. Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş her an, hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın söz konusu bilgileri, tavsiyeleri değiştirebilir ve/veya ortadan kaldırabilir. Genel anlamda bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olan iş bu rapor ve yorumlar, kapsamı bilgiler, tavsiyeler hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş 'nin herhangi bir taahhüdünü tazammum etmediğinden, bu bilgilere istinaden her türlü özel ve/veya tüzel kişiler tarafından alınacak kararlar, varılacak sonuçlar, gerçekleştirilecek işlemler ve oluşabilecek her türlü riskler bizatihi bu kişilere ait ve raci olacaktır. Hiçbir şekil ve surette ve her ne nam altında olursa olsun, her türlü gerçek ve/veya tüzel kişinin, gerek doğrudan gerek dolayısı ile ve bu sebeplerle uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolayısıyla oluşacak maddi ve manevi zarar, kar mahrumiyeti, velhasıl her ne nam altında olursa olsun uğrayabileceği zararlardan hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu tutulamayacak ve hiçbir şekil ve surette her ne nam altında olursa olsun Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. çalışanlarından talepte bulunulmayacaktır.

Kullanmakta olduğunuz tarayıcının otomatik çeviri, kelime filtreleme özellikleri veya metin eşleştirme yapan 3.parti yazılımlar vb. metin farklılıkları sağlayacak otomatik ayarlar sebebiyle bu sayfada yer alan metinde anlam bütünlüğünü bozabilecek ifadeler bulunabilir. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda musteri.hizmetleri@akyatirim.com.tr adresine e-posta iletebilirsiniz.

Geri
 
FOREX HESAPLAMA
Devamı İçin Lütfen Giriş Yapın.
. .
Dünya piyasaları elinizin altında! Yazının tamamına erişmek için
ücretsiz üye olun.