success
X

TEMEL ANALİZ

Geri

Roblox (RBLX)

09.07.2024 12:23


Eğer long duration varlıklara tekrardan talep artacaksa bu alanda takip ettiğim isimlerden biri RBLX...

  • Tematik yatırımlarda üretken yapay zeka öne çıkmadan önce “next big thing” Metaverse olarak gösteriliyordu (En büyük nedeni de Facebook’un ismini Meta olarak değiştirmesiydi). Metaverse yerine yatırım dünyası “çip üreticilerine”, “veri merkezi sağlayıcılarına” ve kısaca yapay zeka için “altyapı sunan” isimlere yöneldi.
  • Ancak bu durum RBLX kullanımını en genç jenerasyonlarda azaltmadı. Metaverse temasının önemli isimlerinden biri olan RBLX, Roundhill’in METV fonunun en büyük pozisyonu RBLX https://www.roundhillinvestments.com/etf/metv/ . Fon bu sene %16 primli ama ağırlıkla kazançlar Apple, Meta, Microsoft ve NvidiaJ gibi isimlerden geliyor. RBLX ise YBB -%12.9

 

METV’nin en büyük pozisyonları:

 

  • Q1 bilançosunda piyasa Q2 için öngörülerini pek beğenmemişti. Yönetim bu durumu “sezonsallık” ile açıklıyor. “Due to seasonality, note that both cash flow figures will decline in Q2 and that is normal and expected.”

 

Yönetimin Q2 beklentileri:

 

  • Şirketin operasyonel nakit akışı Q1’de rekor seviyede gerçekleşmişti. Mevcutta zarar eden bir şirket olmasına rağmen (Büyüme odaklı + zarar ediyor = Long duration varlık), hem nakit pozisyonu hem de borçlanma piyasalarına ulaşımı iyi. Dolayısıyla cash burn etse bile runway’i düşük risk içeriyor.

 

  • Günlük grafikte mayıs başında açıkladığı bilançosu sonrası yaşadığı kayıpların hepsini dün itibariyle sildi. Ağustos başında açıklayacağı Q2 bilançosunda beklentileri düşürdüğü için de “yukarı yönlü” sürpriz yapabilir. Bu senaryo altında YBB yaşadığı kayıpların hepsini geri alır…

 

  • Bizim jenerasyonun GAMEBOY’u gibiJ 13 yaş altı aktif kullanıcı sayısı toplamın %41’i… Q2 bilançosu sonrası analistlerin hedef fiyatlarında yukarı revizyon bekliyorum.

 

  • Q2 bilançosu öncesi ABD 10 yıllıklarındaki gidişat hisse performansında etkili olur. %4.10-%4.15 aralığına doğru geri çekilmeye pozitif reaksiyon verir.

 

ABD 10 yıllık getirileri günlük grafik:

 

 

 

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor ve yorumlardaki yazılar, bilgiler ve grafikler, ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil, suret ve nam altında olursa olsun herhangi bir karara dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan, yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla derlenmiştir. İş bu raporlardaki yorumlardan; eksik bilgi ve/veya güncellenme gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu değildir. Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş her an, hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın söz konusu bilgileri, tavsiyeleri değiştirebilir ve/veya ortadan kaldırabilir. Genel anlamda bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olan iş bu rapor ve yorumlar, kapsamı bilgiler, tavsiyeler hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş 'nin herhangi bir taahhüdünü tazammum etmediğinden, bu bilgilere istinaden her türlü özel ve/veya tüzel kişiler tarafından alınacak kararlar, varılacak sonuçlar, gerçekleştirilecek işlemler ve oluşabilecek her türlü riskler bizatihi bu kişilere ait ve raci olacaktır. Hiçbir şekil ve surette ve her ne nam altında olursa olsun, her türlü gerçek ve/veya tüzel kişinin, gerek doğrudan gerek dolayısı ile ve bu sebeplerle uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolayısıyla oluşacak maddi ve manevi zarar, kar mahrumiyeti, velhasıl her ne nam altında olursa olsun uğrayabileceği zararlardan hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu tutulamayacak ve hiçbir şekil ve surette her ne nam altında olursa olsun Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. çalışanlarından talepte bulunulmayacaktır.

Kullanmakta olduğunuz tarayıcının otomatik çeviri, kelime filtreleme özellikleri veya metin eşleştirme yapan 3.parti yazılımlar vb. metin farklılıkları sağlayacak otomatik ayarlar sebebiyle bu sayfada yer alan metinde anlam bütünlüğünü bozabilecek ifadeler bulunabilir. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda musteri.hizmetleri@akyatirim.com.tr adresine e-posta iletebilirsiniz.

Geri
 
FOREX HESAPLAMA
Devamı İçin Lütfen Giriş Yapın.
. .
Dünya piyasaları elinizin altında! Yazının tamamına erişmek için
ücretsiz üye olun.