FED, İngiltere Merkez Bankası, Avustralya Merkez Bankası toplantıları, OPEC+ aylık toplantısı, ABD istihdam ve ücretler verisinin bulunduğu makro bir haftaya başlangıç yapıyoruz. Yeni pozisyonlanmada biraz daha tepkisel davranmak ve veri akışını görerek pozisyon almak daha yerinde olacaktır. Detayları notumuzda bulabilirsiniz.
DevamıTahvil piyasasında yaşanalar taper fiyatlamasının güçlendiğini gösterirken hisse endekslerindeki zayıflığın da nedeni olarak görülüyor. İran'ın tekrar uranyum zenginleştirmesini konuşmak üzere masaya oturması petrolde baskıya neden oluyor. Kıymetli madenler ise düşük reel getirinin de yardımıyla yükselişin devamını fiyatlıyor.
DevamıBu haftanın ajandasında öne çıkanlar arasında AMB toplantısı, çeşitli ülkelerde açıklanacak olan ISM’ler, ABD büyümesi gibi veriler var. AMB toplantısından önemli bir politika değişikliği beklenmiyor. Yüksek enerji fiyatları nedeniyle bölgede artan enflasyonun geçici olduğuna dair düşüncenin tekrarlanacağını ve az bir ihtimal de olsa PEPP’in küçültülmesi için yapılan planlardan da bahsedilebilir.
DevamıÖzellikle FANG+ ve Çin hisselerinin geldiği seviye zilleri çaldırıyor. ABD'de enflasyon beklentisi ve nominal faiz arasındaki fark son 9 senenin en yükseğinde. Faiz, bakır, altın ve petrol ilişkisi için detayları notumuzda bulabilirsiniz.
DevamıABD hazine ihalesinde uzun vadeli kıymetlere talep düşük olunca faiz yukarı gitti. Buna rağmen kıymetli maden kompleksi güçlü duruşunu koruyor. Tarım hisseleri ise kar marjlarındaki potansiyel itibarı ile ilgi çekici fırsatlar sunuyor.
Devamı