success
X

TEMEL ANALİZ

temel analiz
  • Sabah Notları - 12 Temmuz 2021

    12.07.2021 09:10

    ABD'de banka bilançolarıyla bu hafta bilanço dönemi açılıyor. Veri takviminde ise hem ABD, hem Avrupa hem de İngiltere'de enflasyon geliyor. Faiz kompleksindeki belirsizlik kıymetli metaller ve paritelerde kendisini gösteriyor. Detayları notumuzda bulabilirsiniz.

    Devamı
  • Emtia ETF'lerinde Fon Hareketleri ve Taper vs. Reel Getiri

    09.07.2021 04:30

    Geçtiğimiz hafta kıymetli maden ETF'lerinden olan para çıkışı, düşük reel getiriye rağmen altının zayıf performansını açıklıyor. Önceki hafta ise petroldeki satışın hemen öncesinde enerji ETF'lerinden çıkış olmuş. Reel getiride veya nominal tahvil faizindeki getiri aslında stopları çalıştırmak için gerçekleşmiş olabilir mi? Düşüncelerimizi ve detayları notumuzda bulabilirsiniz. 

    Devamı
  • Kıymetli Maden ETF'leri - 9 Temmuz 2021

    09.07.2021 03:21

    Kıymetli Maden ETF'lerinde günlük toplam pozisyon değişikliğini gösteren raporumuz yayınlandı.

    Devamı
  • Avrupa elektrikli araç (EV) piyasası ve Bayerische Motoren Werke (BMW)

    09.07.2021 02:33

    Elektrikli araç (EV) piyasası artık hepimizin bildiği üzere oldukça sıcak bir piyasa ve önümüzdeki yıllarda da ısınmaya devam edecek gibi gözüküyor. Bu konuda daha önce ABD’de işlem gören Çinli EV hisseleri ve Tesla için bir çok kez yazıp çizmiştik. Ancak bu emailde piyasayı yakalamaya çalışan ve arkadan gelerek arayı hızla kapatan başka bir coğrafyadan bahsetmek istiyoruz; Avrupa!

    Devamı
  • Sabah Notları - 9 Temmuz 2021

    09.07.2021 09:34

    Emtia fiyatlarındaki geri çekilme Çin'de enflasyonun düşük gelmesine neden oluyor. Ancak henüz bu durumun küresel yansımalarını görmüyoruz. Petrolün yükselişindeki ivmenin bozulmasıyla önümüzdeki aylarda enflasyonda geri çekilme görülebilir. Bu arada ABD tahvil kompleksinde dün sene başından bu yana en düşük faiz seviyeleri görüldükten sonra bu sabah faiz yükselişe geçti. Kıymetli metaller için çok iyi bir gelişme değil. Petrolde ise talebin 2 haftadır azalmasına karşılık stoklardaki azalış devam ediyor. Detayları notumuzda bulabilirsiniz. 

    Devamı
FOREX HESAPLAMA
Devamı İçin Lütfen Giriş Yapın.
. .
Dünya piyasaları elinizin altında! Yazının tamamına erişmek için
ücretsiz üye olun.